MIN PLATS PÅ JORDEN

Sorg är inte ett levnadssätt, sorg är en känsla som vi hanterar på olika sätt.
När jag förstår att våra dagar är räknade här på jorden kan jag inte längre acceptera att sorgens destruktiva nylle ska ha makten att styra mig.
~
Det finns många svåra stunder genom livet som jag gärna velat vara utan, men som ändå har format mig och skapat viktiga insikter som får mig att äntligen våga se på mitt liv med kritiska (men inte nitiska) ögon. Där jag äntligen vågar se att jag duger precis som jag är. Jag vet att jag är grym på vissa sätt, bra på mycket och mindre bra på annat. That’s the beauty of mig, helt enkelt.
~
Händelser som speglar mitt livs historia visar idag olika nyanser som fått mig att förstå att jag själv väljer vilken väg jag ska gå.
Jag är den enda person i mitt liv som kan bestämma vilka känslor jag går omkring och bär på. Jag är den enda person som väljer vem jag är och vill vara. Jag är den enda person i mitt liv som styr mina tankar.
~
Jag minns den dagen då jag förstod att andras behov av att hävda sig med hjälp av uppmärksamhet på olika sätt har fått mig, under mitt liv, att tro att det är fel på mig. Vilket har skapat stress, ilska och som fått mitt lyckliga jag att dra mig undan och känt mig misslyckad många gånger. Vilket i sin tur fått mig att befinna mig i otroligt många onödiga situationer genom livet, som jag självklart velat vara utan. Men nu förstår jag att jag med omsorg själv väljer vilka känslor som får gripa tag i mig utifrån de situationer jag befinner mig i.
~
Acceptera aldrig att sorger och besvikelser tar över och blir något destruktivt, den sortens sorg får inte bli ett sätt för oss att leva.
Vi är många som har gått igenom svåra perioder av oerhörd smärta. Ibland gråter jag och tänker tillbaka på en svunnen tid där dem som idag inte längre har en plats brevid mig får mig att sakna det som en gång var. Jag känner smärtan något enormt ibland, för den finns ju alltid med mig såklart. Men jag väljer att våga tänka framåt och jag vill att min lycka ska bli större än sorgen, för jag är så jävla värd det! 🙏🌸

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.